De tidligste X5 modellene det vært litt trøbbel med. Derfor mener Benny at du bør gå for en litt nyere årsmodell.
De tidligste X5 modellene det vært litt trøbbel med. Derfor mener Benny at du bør gå for en litt nyere årsmodell.

Styr unna denne!

Øyvind ønsker seg BMW X5. Se hva Brooms bilekspert mener om det.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Øyvind spør om BMW X5:

Hei Benny! Jeg er en 23 år gammel mann som er VELDIG ihuga på å få meg en BMW X5. Hva syns du om disse?

Jeg har hørt at de tidligste modellene av X5 har hatt mye trøbbel, og da lurer jeg på om du kan fortelle meg noen av dem? Jeg er mest ute etter en fra 2002 eller 2003, siden jeg ikke har råd til de som er nyere enn det. (Skal ikke låne penger til bil)

Jeg har nå en 2002 modell BMW 5-serie som er maks utstyrt, og regner med å få 180 000 for den. (Har gått bare 100 000) Men da trenger jeg vel over 100 000 til om jeg skal ha X5?

PS: Jeg er en konservativ BMW-elsker, som digger utseende fra E39 og E38, og syns ikke det ble noe bra med Chris Bangle´s "visjoner", da han lanserte E60 pog E65.

Benny svarer:

Hello Øyvind! Gøy å høre fra en skikkelig BMW-entusiast! BMW X5, som fyller 10 år i år, er fantastiske biler å kjøre og de er fine å se på.

Når det gjelder de første årsmodellene så har du helt rett i at kvaliteten var mildt sagt ujevn, og de to tre første årsmodellene anbefaler jeg å styre unna. Rett og slett.

Men etter hvert ble ting heldigvis bedre. Det du bør sjekke litt nøye er turbo, forstilling, bremser, ABS-sensorer har det vært en del tull med, drivakselmansjetter er et svakt punkt. På nyere dieselbiler tetter partikkelfilteret seg. Og ikke minst har det vært endel "bugs" i elektronikken på de eldste bilene. Så sjekk NØYE at alle funksjoner virker som de skal, også klimaanlegget.

Mitt råd er: Kjøp med dieselmotor og kjøp så ny bil som mulig, og sjekk den nøye FØR kjøp! Finner du en pen og fin bil, så er jeg sikker på at du blir fornøyd. Du må nok regne med å bruke 350-400 000 kroner for en fin og velutstyrt bil med fornuftig kilometerstand.

Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Les test av BMW X5 her.