Israel vil ikke arrestere sjefen for Mossad

Israel avfeier krav fra Dubai om at sjefen for etterretningstjenesten Mossad må arresteres etter drapet på en leder for islamistbevegelsen Hamas. Kravet er absurd, mener israelerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politisjefen i Dubai sier at Mossad-sjef Meir Dagan bør arresteres, hvis det viser seg at hans folk sto bak drapet på Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh. Mabhouh ble drept i Dubai 19. januar i år.

- Politiet i Dubai har ikke lagt fram noe bevis for at Mossad har foretatt seg noe kriminelt. Truslene mot Meir Dagan er absurde, anklagene er grunnløse, alt vi har sett er noen videoopptak av folk som snakker i telefonen, sa en israelsk tjenestemann fredag.

Tjenestemannen uttalte seg til nyhetsbyrået AFP på betingelse av at han fikk være anonym. Israel står under press både fra Dubai og fra Storbritannia, Irland, Frankrike og Tyskland om å bidra til oppklaring av drapet på Mahmoud al-Mabhouh.

Drapsmennene var nemlig utstyrt med falske dokumenter som skulle forestille pass fra de fire europeiske landene. Storbritannias statsminister Gordon Brown har krevd at israelerne bidrar til full oppklaring av saken. (©NTB)