SEBRA PÅ RØMMEN: Arbeidskarer forsøker å holde sebraen som rømte fra et sirkus i byen Atlanta, USA. (Foto: Ben Gray/AP)
SEBRA PÅ RØMMEN: Arbeidskarer forsøker å holde sebraen som rømte fra et sirkus i byen Atlanta, USA. (Foto: Ben Gray/AP)

Sebra skapte trafikkaos på motorvei

Sebraen hadde rømt fra et sirkus i byen Atlanta i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et mildt sagt overraskende syn som møtte de mange bilistene som befant seg på motorveien i ettermiddagsrushet torsdag.

Galopperte langs motorveien

Rushtrafikken stoppet helt opp da den rømte sirkus-sebraen kom galopperende langs en travel del av motorveien i Atlanta, melder den amerikanske fjernsynskanalen CBS News.

Sebraen hadde rømt fra sirkuset Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus som er i Atlanta denne uken. Sirkuset hadde også en gruppe elefanter i en innhegning på en parkeringsplass i nedre deler av byen.

Den stakkars sebraen ble først observert i halvfemtiden i nedre deler av byen Atlanta, opplyser Monica Luck, talskvinne for Georgia Department of Transportation.

Sebrajakt

Sebraen hadde tatt seg gjennom byen og ut på en motorvei som går gjennom byens sentrum.

Politiet blokkerte alle kjørebaner i sørlig retning og kunne dermed gjete sebraen over til den høyre veiskulderen og ut en avkjørsel.

– Den var ikke på motorveien særlig lenge, men det var et ubeleilig tidspunkt det skjedde ettersom denne veiforbindelsen vanligvis er svært travel på denne tiden av dagen, sier Luck til CBS.

Les også: Tusenvis av levende sebraer kastes til løvene

Ikke første gang

Det er utrolig nok ikke første gangen en sebra har tatt en tur langs en av Atlantas motorveier.

I april 2008 ble en 2–3 måneder gammel skadet sebra funnet langs en motorvei. Myndighetene sa den gang at de trodde sebraen mest sannsynlig hadde falt av en lastebil som var på vei gjennom delstaten Georgia og deretter blitt truffet av en bil.

Sebraen ble raskt fraktet til en veterinærskole hvor den måtte gjennom flere operasjoner. Etterpå ble den overført til et dyrevernsenter, hvor han fikk navnet Evidence og lever i beste velgående den dag i dag.