Mona Løseth (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)
Mona Løseth (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)

Flott OL-debut av Mona Løseth

Ble nummer 13 i superkombinasjonen.

Mona Løseth lå på 24.-plass etter utfor, men kjørte seg fram til en flott 13.-plass etter slalåmdelen i superkombinasjonen i Whistler Creekside torsdag.

Hun hadde åttende beste tid av samtlige i slalåmomgangen. Ikke rart at norske alpinledere slapp jubelen løs i målområdet. 18-åringen, som kom til OL som fersk gull- og sølvvinner (storslalåm og slalåm) fra junior-VM, er et talent utenom det vanlige.

- Jo, dette var virkelig en god start på OL. Mona presterte en flott gjennomført utfor etter bare én gjennomkjøring i løypa her, og åttendeplassen i slalåmdelen var sterkt. Dette er vi veldig fornøyde med, sa trener Svein Erik Owesen til NTB etter at rennet var over.

Tyske Maria Riesch vant gullet etter at venninnen Lindsey Vonn, som leder etter utfordelen, hektet i slalåm. Sølvet gikk til amerikanske Julia Mancuso, mens Anja Pärson overrasket med bronse. Hun slo seg kraftig etter et stygt fall i utfor onsdag, men klarte å stille i torsdagens superkombinasjon, og det betalte seg.

- En flott debut av Mona, slo sportssjef for alpinistene Jørund Li fast overfor NTB.

- Det er liten tvil om at dette var veldig bra, men det overrasker ikke, for jenta er god på ski. Hun har store utviklingsmuligheter, sa sportssjefen. (©NTB)