Thor Hushovd (Foto: FRED TANNEAU/AFP)
Thor Hushovd (Foto: FRED TANNEAU/AFP)
Andre Greipel (Foto: Mark Gunter/AFP)
Andre Greipel (Foto: Mark Gunter/AFP)

Hushovd: - En forferdelig dag

Thor Hushovd kjempet seg gjennom sprutregnet i Portugal.

Det ble en tøff dag på jobben for Thor Hushovd og resten av feltet i Volta ao Algarve.

- Det er sånne dager man håper det bare kommer én av i året, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

- Det sprutregnet og var kaldt gjennom hele dagen. Etappen var veldig kupert og med den formen jeg har nå så ble det en lang og tung dag, forteller Hushovd.

Langt bak
HTC-Columbia er ikke bare Mark Cavendish. André Greipel tok sin fjerde seier for sesongen da 27-åringen gikk til topps på den andre etappen av femdagersrittet i Portugal. Greipel vant foran Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) og Euskaltel-Euskadis olympiske mester, Samuel Sanchez.

Thor Hushovd trillet i mål lenge etter teten.

- Jeg kom vel i mål 10-15 minutter etter vinneren, jeg vet ikke helt, forteller Hushovd uten å bry seg så mye om plassering og tid.

Resultatlisten viser at Grimstad-gutten kom i mål hele 21 minutter og 3 sekunder bak Greipel, som nummer 165 av de 169 rytterne som kom til mål. Hele 13 ryttere brøt på dagens etappe.

- Det gikk tungt i dag også. Jeg merker det spesielt når det kjøres hardt i bakkene. Da har jeg ingenting å stille opp med. Da merker jeg at sykdommen har satt meg et stykke tilbake. På den annen side så er det akkurat disse dagene på sykkelen jeg trenger for å komme i form, sier Thor Hushovd.

Hushovd-kompis i brudd
Hushovds lagkamerat i Cervélo, Jeremy Hunt, satt store deler av dagen i brudd med David Vitoria (Footon-Servetto), Jerome Baugnies (Topsport Vlaanderen), Michal Golas (Vacansoleil) og Julien Fouchard (Cofidis). Kvintetten hadde tolv minutters ledelse på hovedfeltet halvveis ut på den 207.5 kilometer lange og småkuperte etappen, i innlandet mellom de to kystbyene Sagres og Lagos.

Vitoria mot røkla
Med én mil igjen til mål var David Vitoria, som er født i Sveits, men har spanske foreldre, alene i tet. Ledelsen til hovedfeltet var skrumpet til to minutter. 25-åringen ga alt for å holde unna, men ble kjørt inn noen hundre meter før mål etter å ha sittet i brudd i over 190 kilometer.

Med ti bonussekunder for etappeseieren overtok også Greipel ledertrøyen fra gårsdagens etappevinner, franske Benoit Vaugrenard.

Topp-10 sammenlagt etter 2. etappe:

1. André Greipel (HTC-Columbia) 10t 17m 12s
2. Benoît Vaugrenard (Française des Jeux) +5 sekunder
3. Jurgen Roelandts (Omega Pharma-Lotto) +8
4. Joan Horrach (Katusja) +12
5. Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) +14
6. José Joaquín Rojas (Caisse D'Epargne) +20
7. Matthieu Ladagnous (Française des Jeux) s.t
8. Björn Leukemans (Vacansoleil) s.t
9. Rui Costa (Caisse D'Epargne) s.t
10. Ryder Hesjedal (Garmin-Transitions) s.t