Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg)  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg) (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Skjelbred med drømmetreff da Rosenborg slo Seattle

Morten Moldskred, Per Ciljan Skjelbred og Rade Prica scoret målene da Seattle Sounders ble slått 3-0 i ruskeværet på La Manga.

Rosenborg - Seattle Sounders: 3-0
Mål: 1-0 Morten Moldskred (1.), 2-0 Per Ciljan Skjelbred (20.), 3-0 Rade Prica (72.)

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten):
- Vi må konsentrere oss om vårt eget spill og gjøre noe med det det er mulig å få gjort noe med, konstaterte Rosenborg-trener Erik Hamrèn etter overbevisende innsats og 3-0 over Seattle Sounders fra Major Soccer League.

Amerikanerne skiftet seks mann midtveis og ytterligere fire et kvarter ut i 2. omgang, og det preget en kamp som ble spilt i øsende regnvær og kraftig kastevind på La Manga.

- Summa summarum er jeg godt fornøyd med det spillerne leverte, og jeg fikk en nyttig bekreftelse på at det er fullt mulig å bruke nyinnkjøpte Morten Moldskred side om side med Rade Price/Steffen Iversen. Det gir Rosenborg et bredere angrepsregister og mer å spille på i 2010, sier Hamrén.

Skjelbred med drømmetreff
Selv med dyrebare Fredrik Ljungberg på banen lignet ikke Seattle Sounders en seriøs utfordrer for Rosenborg, som scoret rett etter avspark og fulgte opp med 2-0 før åpningsomgangen var halvspilt.

Morten Moldskred fikk en utsøkt stikker fra den spennende 19-åringen Gjermund Aasen og scoret kontrollert før Per Ciljan Skjelbred lobbet nummer to via stopperen James Riley og i krysset.

Se Skjelbreds 2-0-scoring i videovinduet under:

381017

Etter å ha spolert en kjempemulighet i hver omgang fulgte Rade Prica opp med 3-0 fra kloss hold etter en gedigen keepertabbe fra innbytteren Chris Eylander.

Unggutt imponerte på midten
Selv om det er vanskelig å vurdere motstanderens kapasitet og format, virket Rosenborg solide med god bevegelse, trygge formasjoner og fin rytme i angrepsoppbyggingen.

Keeper Daniel Örlund hadde ingen andre problemer enn å holde varmen i det ufyselige været, og foran seg hadde svensken en solid firer og defensivt iherdige Anthony Annan på plass sentralt på midten. Der var nykommer Gjermund Aasen fra Strindheim et spennende bekjentskap med kloke valg og imponerende fremdrift.

Hamrén snakket med Ljungberg
- Om forrige sesong markerte innledningen på en ny gull-æra på Lerkendal, vet jeg ikke, men jeg er overbevist om at Rosenborg blir bedre i år enn i 2009, konkluderte Erik Hamrèn før han oppsøkte Seattle Sounders-garderoben for å høre om det er mulig å motivere Fredrik Ljungberg for et blå-gult landslags-comeback.