Jernbaneverket solgte savnet bil

Bilens eier ante ingenting og trodde den var stjålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bil som sto parkert ved Sirevåg jernbanestasjon i Rogaland ble solgt av Jernbaneverket og endte opp som bildeler på internett.

Bileieren, Inger Alice Maudal, hadde latt bilen stå ved Sirevåg jernbanestasjon etter at hun fikk motorstopp i romjulen. Hun mente mente borttauing var trafikkfarlig i det spesielle været, og fjernet derfor skiltene og lot sin Volkswagen Caravelle stå igjen, skriver Stavanger Aftenblad.

Vraket bilen

Like over nyttår var bilen borte.

– Noen dager senere ringte politiet som kunne fortelle at Jernbaneverket hadde fjernet bilen, sier hun.

Hun visste ikke at Jernbaneverket eier området.

– De kunne fortelle at de hadde fått Rogaland Bildeler i Egersund til å hente bilen. Bilen min ble vraket 18. januar, sier hun.

Bildeler til salgs

Lørdag fant hun deler fra bilen til salgs på Finn.no.

– I annonsen ble det påpekt at bildelene som solgtes var av god kvalitet. Det vet jeg alt om. Mye av det var nytt, sier Maudal.

Bildelselskapet uttaler at de forholder seg til selgeren, altså Jernbaneverket.

Jernbaneverket opplyser at gjensatte biler er et problem, og undrer seg over hvorfor Maudal ikke ga beskjed. De vil ta kontakt for å diskutere saken.

Etterforskningsleder Bjørn Søyland ved Hå lensmannskontor slår fast at det er politiet og ikke Jernbaneverket som skal taue bort biler, og at eier skal kontaktes før et salg. (©NTB)