Arrestert etter lærerdrap på tysk skole

Væpnet antiterrorpoliti har arrestert en 23 år gammel mann etter drapet på en lærer i byen Ludwigshafen sørvest i Tyskland. Flere andre lærere skal også ha blitt angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De mer enn 3.200 elevene på den videregående skolen der angrepene skjedde torsdag, ble straks evakuert, og ingen av dem skal ha kommet til skade. Det var torsdag ettermiddag uklart om den antatte drapsmannen hadde noen tilknytning til skolen.

- En person er død, det dreier seg om en lærer som var alvorlig såret og som senere døde, sa politiets talsmann Michael Lindner. Ifølge fjernsynsstasjonen Næringsliv24 skjedde angrepet ved 10-tiden torsdag formiddag, og angrepsmannen skal ha brukt kniv.

Flere titall politifolk væpnet med maskinpistoler ble sendt til skolen, fulgt av ambulanser og brannbiler. På en naboskole ble det raskt opprettet et krisesenter for lærere og elever som ønsket å snakke om episoden, men ingen meldte seg.

Sikkerhetstiltakene ved skolene i Tyskland har vært trappet opp siden en 17-åring drepte 15 mennesker på en skole i Winnenden nær sørtyske Stuttgart i mars i fjor. Drapsmannen Tim Kretschmer tok deretter sitt eget liv. (©NTB)