Kjører du avgårde med en frontrute som ser slik ut? Da ryker lappen!  (Foto:  Politiet)
Kjører du avgårde med en frontrute som ser slik ut? Da ryker lappen! (Foto: Politiet)

Fikk kjempebot for dette

Lier-mannen ga blaffen i å skrape frontruta. Det angrer han nok på nå.

Tidligere i vinter skrev Broom om 40-åringen fra Lier som la ut på kjøretur med nesten null sikt. Han ble stoppet av politiet og fratatt førerkortet på stedet.

Nå er saken ferdigbehandlet hos politiet: Resultat: Inndragning av førerkort i fem måneder - og en bot på 14 000 kroner!

Verste tilfellet

- Dette er det verste tilfellet vi har sett i vinter. Jeg kan ikke huske at vi tidligere har beslaglagt førerkort på grunn av mangelfull skraping av is.

- Men her var det ingen tvil om at det var riktig reaksjonsmåte, sa Morten Qvist, trafikk-koordinator ved Søndre Buskerud politidistrikt til Broom like etter hendelsen.

Midt på natten

Nå sier Qvist dette til lokalavisen dt.no

– Den strenge reaksjonen er et signal om hvor alvorlig dette er. Dette tilfellet var ekstremt, Kjøringen var livsfarlig. Reaksjonen er et kraftig signal om at denne typen atferd i trafikken overhodet ikke er akseptert.

40-åringen ble stanset i 03-tiden på natten. Politiet oppdaget bilen og la seg på hjul. Det viste seg at ferden var alt annet enn forsvarlig. Bilen var nediset både innvendig og utenpå - og mannen hadde sikt bare gjennom et lite hull.

Klarer du å se politimannen gjennom denne frontruta? Klikk her