Selänne skrev OL-historie

Teemu Selänne skrev OL-historie da Finland vant sin åpningskamp i ishockeyturneringen. Med assist på første mål tangerte han rekorden.

HISTORISK: Teemu Selänne er i ferd med å bli tidenes poengkonge i OL. (Foto: Martti Kainulainen/Scanpix)

39-åringen tok seg opp til 36 målpoeng i OL-kamper. Det er like mange som Vlastimil Bubnik (Tsjekkoslovakia), Valerij Kharlamov (Sovjetunionen) og Harry Watson (Canada) greide i sine karrierer.

Selänne har alle sjanser til å være alene på toppen før turneringen er over.

Finland vant 5-1 over Hviterussland etter å ha vist effektivitet i overtallsspill og punktert kampen med to power play-mål i første periode.

Selänne spilte fram Anaheim-kompis Saku Koivu, som fant målscorer Olli Jokinen etter bare drøyt tre minutters spill. Mikku Koivu noterte tre målgivende pasninger da finnene innledet OL med en grei seier.

Øvrige motstandere er Tyskland og Sverige. (©NTB)