Citigroup klarte ikke å stoppe Terra-søksmål i USA

Finanskonsernet Citigroup fikk ikke medhold fra en domstol i New York om at søksmålet fra boet i Terra Securities og sju norske kommuner må avvises.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Citigroup hevdet at retten i New York måtte avvise søksmålet blant annet fordi tapene skjedde i Norge, og papirene var laget i London, utstedt av selskaper i Irland og Frankrike og registrert på børs i Irland. Men dommer Victor Morreno avviste tirsdag Citigroups krav, melder nyhetsbyrået Reuters.

Sju av de åtte Terra-kommunene har sammen med konkursboet i Terra Securities saksøkt den amerikanske banken for minst 200 millioner dollar. Bakgrunnen for søksmålet er den såkalte Terra-saken der åtte norske kraftkommuner lånte penger med sikkerhet i framtidige kraftinntekter og investerte pengene i obligasjoner gjennom meglerfirmaet Terra Securities.

Meglerfirmaet Terra-Securities ble slått konkurs etter kraftig verdifall på obligasjonene, og boet etter Terra Securities og sju av kommunene gikk til sak mot Citigroup, som utstedte obligasjonene.

- Vi avviser på sterkeste at vi har gjort noe galt, sier en talskvinne for Citigroup i en kommentar til dommer Morrenos avgjørelse, som kun tar stilling til om søksmålet kan prøves i New York.

Det er foreløpig ikke kjent når saken kommer opp i Southern District Court i New York. (©NTB)