Sjiraffødsel i Dyreparken

En sjiraffbaby på 60 kilo har sett dagens lys i Dyreparken i Kristiansand. Alle fingre og klover krysses for at det skal gå bra med den lille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjiraffungen, som er en hann, ble født natt til mandag. Den veier 60 kilo og er cirka 180 cm høy. Moren til den nye sjiraffen er 15 år gamle Malin. Hun fødte for første gang for snart halvannet år siden. Den gang avviste hun ungen som døde 19 dager senere.

Det var derfor stor spenning i Dyreparken til hvordan Malin ville ta vare på kalven sin denne gangen. Det første døgnet ble kritisk. Moren avviste babyen rett etter fødselen.

- Vi valgte å gi moren et beroligende middel. Mens hun var rolig, men samtidig sto oppreist, kom kalven til og fikk drikke. I løpet av det neste døgnet våknet morsinstinktet, og sjiraffkalven fikk slippe mer og mer til, forteller leder for dyreavdelingen i Dyreparken, Rolf-Arne Ølberg, i en pressemelding.

Det ser dermed ut til å gå bra med den nye verdensborgeren.

- Vi følger situasjonen nøye på avstand ved hjelp av videoovervåking. Det er viktig at mor og barn får mest mulig fred, sier Ølberg. (©NTB)