Gro Hammerseng, Katja Nyberg (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Gro Hammerseng, Katja Nyberg (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Hammerseng åpner for landslaget

Gro Hammerseng kommer hjem til Norge og er lysten på landslagsspill, men frykter at kroppen kan si stopp.

Sammen med samboer Katja Nyberg og supertalentet Amanada Kurtovic (18) ble hun onsdag presentert som Larvik-spiller. Trioen har skrevet under toårskontrakter som trer i kraft til sommeren.

LES OGSÅ: Gro og Katja klar for Larvik

Hammerseng har ikke representert Norge siden OL-gullet i Beijing. Nå er lysten tilbake, men det spørs om kroppen tåler påkjenningen.

– Jeg skal ta en prat med Thorir (Hergeirsson, landslagstrener) og Mia (Hermansson-Högdahl, assistenttrener) med det første. Jeg har et åpent sinn, men nærmer meg 30 år, sier Hammerseng til NTB.

- Kroppen fungerer bedre
Kroppen hanglet under OL i Kina, men Norge rodde i land sitt første OL-gull på parketten før Gjøvik-jenta takket for seg på ubestemt tid.

– Siden den gang har kroppen fungert mye bedre, og jeg har fått trent slik jeg vil. Nå må jeg finne ut om Norge er noe jeg vil prioritere. Dersom jeg skal bli landslagsspiller igjen må det være den beste løsningen for meg, sier 29-åringen.

– Jeg har selvsagt lyst til å spille mesterliga, det har jeg aldri gjort før, og jeg har heller aldri blitt norsk mester. Og Larvik er uten tvil et veldig, veldig bra lag. Det skal bli godt å komme hjem igjen, sier Hammerseng.

Fornøyd Bøhn
LHK-trener Karl Erik Bøhn smilte bredt. Han rår allerede over et stjernespekket lag. Nå blir det enda bedre.

– Ja, nå er Larvik nærmest komplett. Både Katja og Gro tilfører laget enorm kvalitet og erfaring.

– Jeg er selvsagt godt fornøyd med at de valgte Larvik, og jeg tror de gjorde det fordi vi allerede har så mange spillere det er moro å spille sammen med, sier Bøhn til NTB.

– Det er en ære, jeg gleder meg sinnssykt, sier vestfoldingen til NTB.

For mindre enn en uke siden tok Larvik kontakt. Så gikk det fort.

– Jeg ser på dette som en drømmemulighet til å utvikle meg blant verdens beste spillere, sier 18-åringen. (©NTB)