DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen.  (Foto: POLITIET / TV 2)
DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen. (Foto: POLITIET / TV 2)

Leter etter Faiza i hytter

Politiet har utvidet søke etter den savnede kvinnnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets taktiske etterforskning har gitt politiet opplysninger om at Faiza Ashraf kan være bortført til en hytte.

Utvider søksområdet

Med dette som utgangspunkt søkes det i området Dikemark/ Heggedal, skriver politiet i en pressemelding.

Tidligere har politiet gjennomført et overflatesøk med helikopter, bilsøk og søk med hund i området Dikemark, uten resultat. Søksområdet ble i dag utvidet til Heggedal.

Søk uten resultat

– I dag har vi har søkt med bil og helikopter og fulgt den antatte fluktruten. Vi har lett i tomme hus og hytter. Søket er nå avsluttet for dagen uten resultat, opplyser søkskoordinator, politioverbetjent Torgeir Lindstad til tv2nyhetene.no.

Politiet har konsentrert søket om hus og hytter som ligger nært veien og tilgjengelig.

– Vi kikker inn gjennom vindu etter folk og ser om det er spor i snøen rundt huset, Det har kommet ny snø, men ikke mer enn at vi kan se hvor folk har beveget seg i snøen.

Snøskuter

Politiet har søkt med bil, helikopter og til fots.

– Vi har søkt med bil langs veiene. Der det er spor som går bort fra veien, har vi søkt til fots og med helikopter. I morgen vil vi eventuelt sette inn snøskuter for å lete i områder litt lenger bort fra bilveien, sier Lindstad.

Ut fra nødmeldingen fra Faiza Ashraf og basestasjonsøk, har politiet rekonstruert en sannsynlig fluktrute. Det er i forbindelse med denne at de nå utvider søket.

SANNSYNLIG FLUKTRUTE: Basert på nødmeldingen fra Faiza Ashraf og basestasjonsøk, har politiet rekonstruert en sannsynlig fluktrute markert i blått på kartet. (Foto: Politiet)
SANNSYNLIG FLUKTRUTE: Basert på nødmeldingen fra Faiza Ashraf og basestasjonsøk, har politiet rekonstruert en sannsynlig fluktrute markert i blått på kartet. (Foto: Politiet)

Det er i dag to uker siden den 26 år gamle kvinnen ble borført fra en bussholdeplass i Bærum.

Politiet ber fortsatt publikum om tips på telefon 67 57 61 20.