Flygerne i Lufthansa til storstreik

Flygerne i Lufthansa går til storstreik for bedre lønn og tryggere ansettelsesforhold. Streiken blant de over 4.000 pilotene kan lamme det tyske flyselskapets trafikk til uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pilotforbundet Vereinigung Cockpit opplyste onsdag at 94 prosent av medlemmene hadde sagt ja til streik i en uravstemning. Dermed legger pilotene ned arbeidet fra og med mandag til og med torsdag til uken, ble det sagt.

- Vi venter at dette skal få store følge for Lufthansas trafikk, sier forbundets sjefforhandler Thomas von Sturm. Talsmenn for ledelsen i selskapet betegner streikevarselet som en overreaksjon fra flygernes side

Mange flyselskap verden over sliter fortsatt tungt med ettervirkninger etter finanskrisen og den globale økonomiske nedgangen. Passasjertallene sank sterkt som følge av de dårlige tidene, og tvang selskapene til å kutte kostnader.

Kabinpersonalet i britiske British Airways skal i mars igjen vurdere forslag om en proteststreik. Planer om en tolv dager lang streik i jule- og nyttårsperioden måtte skrinlegges, etter at en domstol fant den planlagte aksjonen ulovlig. (©NTB)