Aker sykehus blir lagt ned

Styret i Oslo universitetssykehus vedtok onsdag at Aker sykehus skal legges ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret kan ikke love videre drift på sykehuset. Ifølge nedleggingsvedtaket må nemlig Oslo kommune på banen dersom det skal bli en eller annen form for helsevirksomhet på området i framtiden, melder NRK.

Tidligere har en prosjektgruppe nedsatt av Oslo universitetssykehus foreslått å flytte legevakten fra Storgata til Aker sykehus. Oslo kommune må selv avgjøre om dette kan bli en løsning for videre bruk av lokalene i Groruddalen.

Vedtaket om å legge ned Aker sykehus kommer ikke som noen overraskelse. Allerede i oktober i fjor konkluderte prosjektgruppen med at Aker bør legges ned.

Innbyggerne i bydelene Grorud og Stovner tilhørte tidligere Aker sykehus, men ble i 2004 overført til Akershus universitetssykehus (Ahus). I år er planen at bydelen Alna samt kommunene i Follo skal følge etter.

Det har vært lokal motstand mot å legge ned Aker sykehus. Partiet Rødt foreslo at Oslo bystyre skulle be Helse- og omsorgsdepartementet om å stanse planene om nedleggelse. Oslos helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) fulgte opp med å be regjeringen om å gripe inn. Hun uttalte i november at alle partiene står samlet i sitt krav om å få beholde Aker sykehus. (©NTB)