Økokrim frikjenner Statsministerens kontor

Økokrim mener det var naturlig at DnB NOR hadde kontakt med norske myndigheter og politikere gjennom finanskrisen, og frikjenner Statsministerens kontor for kontakten med banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kontakten mellom offentlige myndigheter og DnB NOR framstår som velbegrunnet og har ikke aktualisert noen strafferettslig problemstilling i seg selv. Det er ingen ting som tilsier at det er skjedd noe straffbart dem imellom, sier førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til NTB.

Under etterforskningen av DnB NOR har Økokrim også sett på SMS-utvekslingen mellom DnB NOR-sjef Rune Bjerke og statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Da saken kom opp høsten 2008, ble det stilt spørsmål om Bjerke, som er en personlig venn av statsministeren, hadde fått informasjon fra Stoltenberg før banken foretok sitt omstridte salg av statsobligasjoner.

Førstestatsadvokaten i Økokrim mener det var naturlig at Norges største finanskonsern hadde kontakt med myndigheter og politikere gjennom finanskrisen.

– Det vi har sett på, er om det foreligger straffbare forhold. Spørsmål om habilitet eller rollekonflikter er ikke en sak for oss, sier Skjelbred. (©NTB)