Sogneprest truet i Valle (Foto: Ole Birger Lien/Setesdolen)
Sogneprest truet i Valle (Foto: Ole Birger Lien/Setesdolen)

Prest dømt for falsk anmeldelse

Sogneprest Arne Skare i Valle i Setesdal er dømt til 30 dagers betinget fengsel for falsk anmeldelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presten har påstått at han er blitt drapstruet og truet med kniv, men tingretten mener det er presten selv som står bak.

Kristiansand tingrett mener det er bevist at sognepresten leverte inn falske anmeldelser for drapstrusler. Han hevdet også at noen skal ha skåret over bremseslangene på bilen hans, noe retten mener er oppspinn.

Lite troverdig

Rettens medlemmer skriver i dommen at de finner Arne Skares forklaring lite troverdig. Etter en samlet vurdering av bevisene i saken er retten overbevist om at tiltalte selv har utført de handlingene han er tiltalt for, uten at retten finner grunn til å gå inn på mulig motiv.

Dommerne mener sognepresten har løyet om og fortiet en rekke opplysninger som gjør hans troverdighet svært lav.

Betinget fengsel

Tingretten legger i skjerpende retning vekt på at tiltalte ved sine handlinger har forårsaket en tidkrevende etterforskning som har ført til store kostnader for det offentlige. Det er videre skjerpende at han har kastet mistankens lys over uskyldige personer.

Sogneprest Arne Skare må derfor dømmes til 30 dagers fengsel og 25000 kroner i bot, mener dommerne.

Falsk anmeldelse

Saken startet i august 2008 da sogneprest Arne Skare hevdet at han hadde fått trusselbrev i postkassen sin. 24. april i fjor meldte han til politiet at uvedkommende hadde stukket en kniv inn i passasjersiden på bilen hans. Lørdag 6. juni i fjor hevdet han at noen hadde kuttet bremseslangene på bilen hans.

Sognepresten har vært sykemeldt siden den siste perioden og har flyttet fra Setesdal.