FERDIG: Thomas Myhre er ferdig i Viking.   Vi var aldri i tvil om at det rett avgjørelse, sier Åge Hareide. Her er duoen sammen på landslaget i 2005. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
FERDIG: Thomas Myhre er ferdig i Viking. Vi var aldri i tvil om at det rett avgjørelse, sier Åge Hareide. Her er duoen sammen på landslaget i 2005. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Viking nekter å snakke om Myhre

Viking nekter å kommentere keeper Thomas Myhres versjon av årsaken til den triste sortien i klubben.

VIDEO: Se hva Åge Hareide har å si om Myhres versjon i videovinduet øverst!

La Manga/Bergen (TV 2 Sporten): Vikings tidligere keeper Thomas Myhre gikk onsdag ut med sin versjon av det som skjedde på den skjebnesvangre byturen i Marbella 22. januar i år.

- Når vi bestemte oss for å avslutte samarbeidsforholdet med Thomas Myhre, så bestemte vi oss også for at vi skulle legge denne saken til side!

Les også: Hareide mener Viking ikke hadde noe valg
Les Davy Wathnes blogg: - Hva skjedde egentlig i Marbella?
Les også: Thomas Myhre ferdig i Viking - med umiddelbar virkning
Les bakgrunnen for konflikten: - Myhre-saken mer alvorlig enn en bytur

Det er denne byturen som skal ha vært den direkte årsaken til at advokater ble koblet inn, og arbeidsforholdet med Viking ble avsluttet.

Myhre forteller til VG at han fikk påvist narkotika i blodet, og at han ble svindlet for 160.000 kroner.

- Det var gjort flere store uttak på kortet mitt i løpet av natten. Til sammen dreier det seg om mellom 150- og 160 000 kroner. Og tre dager etter hjemkomst, etter selv å ha kontaktet politiet, fikk jeg tatt en hurtigprøve på narkotika. Den slo ut positivt. Jeg ble helt satt ut, fortalte Thomas Myhre blant annet i intervjuet med VG.

VIDEO: Se hva Åge Hareide har å si om Myhres versjon i videovinduet øverst!
LES SAKEN: - Jeg ble dopet og svindlet

Viking kontaktet advokater etter Myhres bytur, og onsdag forrige uke ble partene enige om å avslutte samarbeidsforholdet.

- Urettferdig behandlet
På ulike debattforum raser nå flere Viking-fans mot klubbens behandling av Thomas Myhre. De har vanskelig for å forstå at Viking ga den tidligere landslagskeeperen sparken, etter at han selv hevder at han ble dopet og svindlet på treningsleiren i Marbella.

Trener Åge Hareide sier til TV 2 Sporten at Viking ikke ønsker å si noe mer om bakgrunnen for Myhres avskjed med Stavanger-klubben.

- Når vi bestemte oss for å avslutte samarbeidsforholdet med Thomas Myhre, så bestemte vi oss også for at vi skulle legge denne saken til side og ikke kommentere den noe mer, forteller han til TV 2 Sporten.

Og slår fast:

- At Thomas Myhre nå forteller sin versjon endrer ikke dette.

thomas myhre viking
  (Foto: Scanpix)
thomas myhre viking (Foto: Scanpix)

- Har sagt alt
Han ønsker ikke å si noe om hvordan han opplevde Myhres versjon av hendelsesforløpet.

- Jeg vil ikke kommentere noe mer utover det vi har sagt i den pressemeldingen vi sendte ut forrige uke, forteller Hareide.

I pressemeldingen Hareide henviser til skriver Viking følgende:

«Etter flere års samarbeid har partene besluttet at det er formålstjenlig både for klubb og spiller at samarbeidet opphører fra dags dato og at man går hver sin vei.

Viking og Thomas takker hverandre for samarbeidet og ønsker hverandre lykke til fremover.

Verken Viking eller Myhre ønsker å uttale seg ytterligere om denne saken».

- Ingen kommentar
Thomas Myhres advokat, Halstein Sjølie, vil ikke kommentere hvorfor Thomas Myhre har inngått en avtale med Viking om å avslutte arbeidsforholdet - hvis han føler seg lurt og svindlet.

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Sjølie Aftenbladet.no.

Overfor samme avis bekrefter politiet i Stavanger at de har mottatt en anmeldelse i Thomas Myhre-saken.

Politiet etterforsker saken
- Vi har mottatt en anmeldelse, og er nå midt i etterforskningen. En del avhør er foretatt, sier etterforkningsleder ved Stavanger politistasjon, Kari Marie Kjellstad, til Aftenbladet.no.

Hun vil ikke svare på om spillere i Viking vil bli innkalt til avhør.

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Kjellstad.

Se hva Egil Østenstad ville si om Myhres exit til TV 2 Sporten onsdag forrige uke:

379343