ARRESTERT: Den britiske journalisten Ray Gosling ble onsdag arrestert etter innrømelsene han kom med på en dokumentar som ble sendt mandag. (Foto: AP Photo/AP)
ARRESTERT: Den britiske journalisten Ray Gosling ble onsdag arrestert etter innrømelsene han kom med på en dokumentar som ble sendt mandag. (Foto: AP Photo/AP)

BBC-reporter arrestert etter å ha innrømmet drap på tv

Ray Gosling fortalte at han hadde kvalt sin dødssyke elsker med en pute.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nottinghamshire-politiet opplyser onsdag at de har arrestert en 70-år gammel mann mistenkt for drap.

Politiet nevnte ikke Ray Gosling ved navn, men sier arrestasjonen kom på bakgrunn av opplysningene som kom fram på tv-programmet «Inside Out», melder nyhetsbyrået AP.

– Bar på en hemmelighet

Under programmet som ble sendt på BBCs East-Midlands-kanal mandag kveld, fortalte 70-åringen at han hadde båret på en tung hemmelighet i lengre tid.

– En gang drepte jeg en person. Ikke i dette området, ikke i East-Midlands, men ikke så langt unna, sa Gosling på «Inside Out».

– Han var en ung kar, han var min elsker, og han hadde aids. Og på sykehuset en varm ettermiddag sa legene: «Det er ikke noe vi kan gjøre».

Gosling forteller så videre at han visste at elskeren hadde forferdelige smerter, og han bad legene om å få et øyeblikk alene ved sykesengen.

Deretter kvalte 70-åringen sin dødssyke elsker med en pute.

– Hadde en pakt

Under programmet sa 70-åringen at han hadde hatt en pakt med den aidssyke mannen om å gjøre slutt på lidelsene om smertene ble for store.

Gosling sa ingenting om hvor eller når hendelsen hadde funnet sted, og nevnte heller ikke mannens navn.

Du kan se et utdrag av dokumentaren her. (Ekstern lenke).

– Vil ikke fortelle politiet

Tirsdag sa Gosling til britiske medier at han ikke ville gi disse opplysningene til politiet heller.

Gosling ble kjent i Storbritannia på 70- og 80-tallet for sitt arbeid som journalist og sin kamp for homofiles rettigheter.

Under britisk lov kan assistert selvmord straffes med inntil 14 års fengsel, men det er svært sjelden noen blir dømt for dette.

I videovinduet under kan du se et BBC-intervju med Gosling der han snakker om hendelsen.

380197