Panamera side
Panamera side

Nå blir drømmebilen billigere

Det er allerede solgt rundt 40 Porsche Panamera i Norge. Med ny V6-motor blir prisen hyggeligere.

Til nå har Porsche Panamera kun vært tilgjengelig med V8-motor, med og uten turbo. Og du har måttet ut med den nette sum av 1,7 millioner kroner for den "billigste" utgaven med 400 hestekrefter.

Når du snart får den med en 3,6-liters V6 på 300 hestekrefter, vil startprisen bli mye lavere, selv om det ikke akkurat blir noe alternativ til Ford Mondeo av den grunn.

Porsche har en rik racinghistorie. Se den på ett og et halvt minutt

Helt ny motor

Selv om Porsche allerede i dag har en 3,6-liters V6, er motoren i Panamera helt ny. Dagens V6 er basert på en VW-motor, den nye blir bygget av Porsche selv i Zuffenhausen.

Debuten finner sted på Beijing Motor Show i slutten av april, og du vil få den med både to- og firehjulsdrift.

Solgt 40 med V8

Du kan få bilen med Porsches 7-trinns dobbelkløtsjkasse, så selv om den blir tregere enn V8-utgavene, er det langt fra noen sinke. Porsche fokuserer på at det blir en mer miljøvennlig bil med bedre drivstofføkonomi, men vi mistenker at det ikke er spesielt viktig for potensielle kunder. Da er det nok langt viktigere at den passer bedre med norske avgifter og derfor blir billigere

Til nå har den norske importøren, Autozentrum, tatt imot rundt 40 ordre på V8-utgavene, og de er jevnt fordelt på 4S og Turbo. Sistnevnte har en startpris på "beskjedne" 2,6 millioner kroner.

Bli med Jan Erik på kjøretur i Porsche Panamera 4S. Se video her