Toyota RAV 4 facelift 2010
Toyota RAV 4 facelift 2010

Folke-favoritten blir lekrere

Sjekk fronten. Nå finpusser Toyota litt på RAV4.

Innimellom alle negative oppslag og meldinger om tilbakekalling av biler, driver Toyota faktisk også med produktutvikling. Når Geneve-utstilingen åpner om noen uker, får vi premieren på en lettere ansiktsløftet RAV4. Målet er å friske opp bilen mot nyere og kanskje mer spenstige konkurrenter.

Dagens RAV4 er tredje generasjon og har vært med oss i fem år allerede. Den har fått oppgraderinger og små endringer underveis, men nå skal Toyota ha gjort jobben litt grundigere.

Størst endring i fronten

Foreløpig har ikke Toyota gått ut med så mange detaljer, men visuelt sett er fronten den største endringen.RAV4 har fått ny grill (som ligner veldig på konsernbror Avensis), nye lykter, ny støtfanger og et langt mer markert panser. Det ligner faktisk ganske mye på erkekonkurrent VW.

RAV4-interiøret er et av de mest sporty i denne klassen, men spesielt eksklusivt er det absolutt ikke. Nå skal Toyota ha løftet materialkvaliteten noen hakk.

Les testen på RAV4 - klikk her

Lavere forbruk

På motorsiden er det ingen store nyheter, men Toyota lover små endringer i riktig retning. Det betyr litt lavere forbruk og også litt ned i CO2-utslipp.

Foreløpig kjenner vi ikke til når den fornyete RAV4-utgaven er på plass hos norske forhandlere.

Her er duell mellom to arge konkurrenter: Tiguan og CR-V