TATT: Politiet pågrep i morgentimene onsdag mannen som skjøt mot politiet og stakk av med en politibil. (Foto: Tommy Aase)
TATT: Politiet pågrep i morgentimene onsdag mannen som skjøt mot politiet og stakk av med en politibil. (Foto: Tommy Aase)

Tatt etter skyting mot politiet

Mannen som skjøt mot politiet og stakk av med en politibil, ble i morgentimene pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dramaet utspant seg på Jæren i Rogaland natt til onsdag. En personbil nektet å stanse for kontroll rundt midnatt. Politiet la seg på hjul, og da bilen ble innhentet, hoppet en person ut av bilen og løsnet skudd mot politiet. Deretter stakk han av med en politibil.

Den andre mannen i bilen ble pågrepet, mens væpnet politi satte i gang en storstilt jakt på mannen som stakk av.

Tatt

I morgentimene onsdag ble også rømlingen pågrepet, melder nrk.no.

– Han ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Arild Bjørnevoll, til statskanalen.

Tok moped

Den stjålne politibilen ble funnet på et jorde på Vold i Klepp kommune. Etter å ha kjørt av veien, stakk mannen av til fots før han truet til seg et nytt kjøretøy. Han tok mopeden til en 33-åring og kjørte videre.

Klokken 08.04 var jakten var over. Den etterlyste mannen ble funnet sovende i en parkert lastebil ved et hus på Jæren, ifølge StavangerAvisen.

DRAMATISK JAKT: Visepolitimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt orienterte pressen om hendelsen onsdag formiddag.
DRAMATISK JAKT: Visepolitimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt orienterte pressen om hendelsen onsdag formiddag.

– Dramatisk

På en pressekonferanse onsdag formiddag opplyste visepolitimester Hans Vik at mannen som sist ble pågrepet, er 35 år gammel og en kjenning av politiet. Den andre mannen er 40 år gammel.

– Vi synes det er en nokså dramatisk hendelse, for å si det litt forsiktig. At det for det første blir skutt mot politifolk, for det andre at en tar politibilen og kjører derfra. Men samtidig er vi fornøyde med at operasjonen gikk så greit som den gjorde, og vi er veldig tilfreds med at vi har tatt to personer som vi antar er gjerningspersonene her, sa Vik.

Sjelden kost

Vik kan ikke huske at noen tidligere har rappet politibiler i hans politidistrikt. Trolig har det heller ikke blitt løsnet skudd mot politiet i Rogaland siden Nokas-ranet i 2004. Den gangen ble politimannen Arne Sigve Klungland drept.

Det var onsdag formiddag ikke kjent om de pågrepne var ruset.