Anders Besseberg  (Foto: LEE KI TAE/EPA)
Anders Besseberg (Foto: LEE KI TAE/EPA)

Besseberg: - Mangel på erfaring

- Rotet skyldes menneskelig svikt og kommer nok av mangel på erfaring.

WHISTLER (TV 2 Sporten):

Presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet, IBU, Anders Besseberg, fortviler over rotet som oppsto i starten på både kvinnenes og herrenes jaktstart.

- Det er helt utrolig at det skjer EN gang, men her opplever vi at tabben ble gjort to ganger. Og det i OL. Det er helt utrolig, jeg kan ikke huske at noe slikt har skjedd i noe verdenscupløp tidligere.

- Hvordan kunne dette skje?

- Vi har forsøkt å finne ut av dette og såvidt jeg forstår begynte det med at en løper i kvinneklassen kom litt for seint, så ble neste løper sendt ut hennes starttid - og da blir det jo kluss.. I herreklassen var det visstnok en starter som hadde forvekslet et 6-tall med et 9-tall, og da blir jo det meste bokstavelig snudd på hodet.

- Det er altså ikke noe teknisk som har sviktet?

- Nei. Selv om løperne har ansvar for å komme til start til korrekt tid er det starterne som har "surret" her. Jeg finner ingen annen forklaring på dette her enn at OL-arrangøren rett olg slett ikke har erfaring nok på dette området.

- Noen mente løpet burde vært stoppet - som vel skjedde under en jaktstart i Khanty Mansisk for noen år siden?

- Det var ikke noe tema, løperne har transpondere på beina, slik at de alltid får korrekt tid. Når det gjelder løpet i Russland, som du sikter til, så var årsaken der rett og slett at en klokke streiket, det var ikke noe tull med at løpere kom avgårde på feil tidspunkt.

Stian Eckhoff, landslagsløper i mange sesonger, sier at han aldri har opplevd makan - selv i Norgescuprenn skjer ikke noe slikt.