Tor Hogne Aarøy  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Tor Hogne Aarøy (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Se Aalesunds målfest

Scoret sju ganger mot svak spansk motstand - uten at det gjorde Kjetil Rekdal særlig klokere.

Aalesund – Cartagena B 7-0

1881 Turneringen - La Manga

LA MANGA (TV 2 Sporten): - Hadde det vært en annen klubb enn Aalesund, ville arrangørene helt sikkert sørget for en bedre motstander enn Cartagena B, raste AaFK-trener Kjetil Rekdal etter 7-0 over Krylia Sovetov-erstatterne fra nivå tre i det spanske seriesystemet.

Se scoringene i videovinduet over!

- Så veldig mye klokere ble vi ikke av dette, selv om der var gledelige trekk og tendenser i AaFK-laget.

I perioder synes jeg vi fikk tingene til å fungere

Tre mål på knapt åtte minutter knapt midtveis i 1. omgang fikk naive spanjoler til å knake i sammenføyningene, og selv om La Manga-naboene spilte småfikst og holdt på å score, var det aldri noe som lignet spenning etter Daniel Arnefjords heading til 3-0 etter corner fra Demar Phillips. AaFK hang best sammen, ville mest og hadde de suverent beste ferdighetene, og sluttsifrene kunne blitt atskillig styggere enn 7-0 for demoraliserte cartagenere.

- Tingene fungerer
- I perioder synes jeg vi fikk tingene til å fungere, og det sier noe om styrke, formasjon og ferdigheter at vi nærmest knuser en klart svakere motstander, poengterte Tor Hogne Aarøy, som innledet scoringene med en praktfull heading og styrte luftrommet med suverene viderestusser så lenge han var med.

Og selv om en skal være forsiktig med å vektlegge en triumf som den mot Cartagena B, er det ingen tvil om at årets AaFK-utgave er langt nærmere Tippeliga-formen enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.

- Målet er å klatre på tabellen og gjøre det enda bedre enn forrige sesong i både cup og serie, sier Kjetil Rekdal – før han smilende kommer på at der ikke er så veldig mye å gå på i jakten på Kongepokalen.

Kampfakta: 1-0 Tor Hogne Aarøy (18.), 2-0 Khari Stephenson (25.), 3-0 Daniel Arnefjord (26.), 4-0 Demar Phillips (37.), 5-0 Diego Silva (60.), 6-0 Pablo Herrera (67.), 7-0 Pablo Herrera (71.) Dommer: Kjetil Sæhlen, Arna-Bjørnar