Bedre enn ventet for Barclays

Fjorårets resultat ble bedre enn ventet for den britiske storbanken Barclays med et overskudd før skatt på hele 146 milliarder kroner. Men bankens toppsjefer avstår fra bonuser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bankkonsernets styreformann og øverste daglige leder sier fra seg sine bonuser etter at kjempegodtgjørelser for toppsjefene i storbanker i økonomiske krisetider har vakt alminnelig avsky. Det er andre år på rad at toppsjefene sier nei til bonusutbetalinger.

Barclays' overskudd i 2009 ble 92 prosent høyere enn i 2008 og ligger an til å bli det største for noen bank utenfor Kina. Ledelsen i bankkonsernet kommenterer tirsdagens hyggelige tall med at «2010 har startet bra».

Deler av overskuddet skyldes salget av investeringsavdelingen Barclays Global Investors, noe som ga nærmere 56,5 milliarder kroner i kassen. Men ser man bort fra dette, ble overskuddet i 2009 likevel 37 milliarder høyere enn året før.

Barclays var en av storbankene som klarte seg uten offentlig støtte under finanskrisen. Enkelte analytikere sa tirsdag at bankens resultat for 2009 tyder på at den britiske økonomien nå er i bedring, mens andre betegnet resultatet som en forbigående «miniboble». (©NTB)