Advarer om politisk katastrofe i Kenya

Krangel mellom landets ledende politikere truer med å ødelegge kampen mot korrupsjon i Kenya. Landet risikerer å bryte sammen som stat, advarer Transparency International (TI).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen som har til formål å bekjempe korrupsjon verden over pekte tirsdag på splittelsen som har oppstått etter at statsminister Raila Odinga sparket to medlemmer av sin regjering. President Mwai Kibaki gjeninnsatte de to ministrene.

Presidenten hevdet at statsministeren ikke hadde fullmakt til å endre regjeringen på egen hånd. TIs leder i Kenya Job Ogonda sier den politiske situasjonen nå er farlig, meldte den britiske rikskringkastingen BBC på sine nettsider tirsdag.

- Faren for full politisk oppløsning i 2012 er virkelig til stede. Vi risikerer at den kenyanske staten bryter sammen, mener Ogonda, som peker på utbredt politisk uro spesielt blant unge og velutdannede kenyanere.

Ogonda tilføyde at han og hans medarbeidere flere ganger er blitt utsatt for trusler. Kenya har tidligere vært rammet av en rekke store korrupsjonsaffærer, men ifølge BBC blir de ansvarlige i disse sakene sjelden stilt for retten og straffet. (©NTB)