Millionverdier stjålet fra gullsmed

En gullsmed i Oslo ble i helgen frastjålet varer for opp mot 40 millioner kroner. Tyvene tok seg inn i forretningens hvelv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- De har brutt seg inn gjennom fem dører i kjelleren til gullsmeden Gullborgen og fått med seg enorme mengder gullsmykker og diamanter, forteller politioverbetjent John Roger Lund i Oslo politidistrikt til NTB. Lund leder seksjonen for organisert kriminalitet.

Han forklarer at sakens omfang og det at fremgangsmåten virker svært profesjonell er grunnen til at hans avdeling leder etterforskningen.

- Ved å komme inn gjennom kjelleren har de unngår alarmene som finnes i etasjen over. Det ser også ut som om gjerningsmennene har fjernet sentralen for overvåkingskameraene som dekket lokalet, sier Lund.

Så langt står politiet på bar bakke, men store ressurser er satt inn for å løse saken. Innbruddet har skjedd mellom lørdag klokken 16 og søndag klokken 15, og Lund ber folk som har sett biler eller personer utenfor gullsmedlokalene det aktuelle tidsrommet om å kontakte politiet. Gullborgen holdet til i Storgata 28 i Oslo sentrum.

Det ingenting som tyder på at tyvene har vært inne i butikklokalene til gullsmeden. (©NTB)