LLH anmelder drapsuttalelse

Homo-organisasjonen LLH politianmelder den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad. Han har uttalt at homofile fortjener å bli drept. LLH får bred støtte fra muslimsk hold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt. Organisasjonens fulle navn er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

– Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen .

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

– Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt. Hun understreker at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land.

– Homofili er fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff, sier hun.

– Vi er ikke enige om mye, men denne uttalelsen tar de avstand fra, sier hun.

LIM-nettverket, som står for likestilling, mangfold og integrering, fordømmer uttalelsene på det sterkeste.

– Liberale muslimer er minst like bekymret over radikalisering av muslimske miljøer som etniske nordmenn, heter det i en uttalelse. LIM-nettverket oppfordrer Islamsk Råd Norge til å fordømme uttalelsen og ta klart avstand fra dødsstraff mot homofile, uansett hvor det skjer.

– Disse holdningene er ikke representative for våre medlemsorganisasjoner eller den jevne muslim, som setter pris på de rettigheter vi har i det demokratiske Norge. De gir oss alle anledning til å leve i tråd med våre verdier, sier Sultan. Han legger til:  

– Vi håper at den unge mannen med litt mer modenhet vil komme til å oppnå en bedre forståelse av sin religion og verden rundt ham. I mellomtiden er det siste han trenger at mediene konkurrerer om å gi ham en plattform.

– Dersom man ikke kan respektere norske lover og regler, og respektere at mennesker har forskjellig seksuell legning, så går det alltid et fly. Han taler på vegne av seg selv, og det er svært få muslimer i Norge som deler hans oppfatning, sier Assidiq til VG Nett . (©NTB)