Floyd Landis (Foto: BERNARD PAPON/AFP)
Floyd Landis (Foto: BERNARD PAPON/AFP)

Arrestordre på Landis etter mistanke om datahacking

Den amerikanske rytteren skal ha hacket seg inn på en laboratoriumsmaskin.

En fransk dommer har utstedt en internasjonal arrestordre på den skandaleombruste sykkelrytteren Floyd Landis.

Amerikaneren er mistenkt for å ha hacket seg inn på en av datamaskinene til det franske antidopingbyrået.

Meldte fra om hacking i 2006
- Den franske dommeren Thomas Cassuto fra Nanterre har informert oss om at han utstedte en internasjonal arrestordre på Floyd Landis 28. januar, etter at datamaskinen i vårt laboratorium ble hacket, sier sjefen for det franske antidopingbyrået, Pierry Bordry, til Reuters.

Det franske antidopingbyrået meldet fra om mulig hacking allerede i november 2006. Den gang ble IP-adressen til hackeren angivelig sporet til Landis' trener, Arnie Baker.

Landis ble tatt for doping og fratatt sammenlagtseieren etter Tour de France i 2006, men har hele tiden bedyret sin uskyld. Den daværende Phonak-rytteren ble tatt etter den 17.-etappen opp til Morzine - en etappe hvor Landis overraskende hadde smadret konkurrentene fullstendig etter å ha gått på en helsprekk dagen før.

Har kjempet for renvasking
34-åringen - som testet positivt for testosteron - valgte å ta saken til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) og kjempet med nebb og klør for å renvaske seg. CAS avviste imidlertid Landis' anke og han måtte holde seg unna sykkelsporten frem til 2009-sesongen.

Landis syklet forrige sesong for det amerikanske kontinentallaget OUCH, uten å hevde seg nevneverdig på resultatlistene. Hans beste notering var 23.-plassen sammenlagt i Tour of California.

Floyd Landis (Foto: Michael A. Mariant/AP)
Floyd Landis (Foto: Michael A. Mariant/AP)