Britisk finansminister vil ikke kutte raskere

Storbritannias finansminister Alistair Darling forsvarer sine planer for reduksjoner i landets budsjettunderskudd. Han avviser kritikk om at budsjettkuttene er for små og kommer for langsomt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økonomer som krever raskere kutt tar feil, sa Darling i et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC mandag. Hvis man går for fort fram, risikerer man å gjøre skade på økonomien som helhet, hevdet han.

For både den britiske økonomien og verdensøkonomien som helhet er fortsatt svært sårbare, framholdt Alistair Darling.

- Hvis noen skulle tro vi har lagt disse problemene bak oss, tar de grundig feil, tilføyde den britiske rikskringkastingen.

- Etter min mening bør budsjettunderskuddet halveres i løpet av fire år, sa Darling. En gruppe på 20 ledende fagøkonomer skrev i et brev til avisen Sunday Times sist helg at den britiske regjeringen mangler en troverdig plan for reduksjon av budsjettunderskuddet.

Verken dagens regjeringsparti Labour eller det konservative opposisjonspartiet har så langt lagt fram detaljerte planer for hvordan de vil redusere budsjettunderskuddet. Saken kan bli viktig i valgkampen fram mot parlamentsvalget som må holdes senest 3. juni i år. (©NTB)