Politiet uten spor etter barnebortføring i Sarpsborg

Politiet tror foreldrene som slo ned to barnevernsansatte og bortførte de fire barna sine i Sarpsborg lørdag, har planlagt aksjonen lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to barnevernsansatte som skulle overvære et ordinært hjemmebesøk hos den irakiske familien lørdag, fikk en opplevelse utenom det vanlige. De ble slått ned, sparket og teipet fast mens foreldrene, barna og noen ukjente hjelpere stakk av. Siden har alle vært som sunket i jorden.

Politiet i Østfold har etterlyst familien i hele Europa, men mandag hadde ingen nye opplysninger kommet inn.

– Vi tror denne bortføringen av barna har vært planlagt lenge fra foreldrenes side, sier kriminalsjef Tore Abrahamsen i Østfold politidistrikt til NTB.

Mandag ble det foretatt avhør i saken. Mannen og kvinnen fra barnevernet som ble overfalt, er preget av opplevelsen, men skal ikke ha blitt påført alvorlig skade. De to var i ferd med å gjennomføre et kontrollert samvær mellom de fire barna og foreldrene deres da flere maskerte personer kom inn i huset og brukte vold mot dem.

Moren på 33 og faren på 36, begge fra Irak, var midlertidig fratatt foreldreretten til de fire barna på 6, 12, 14 og 15 år. Grunnlaget for denne beslutningen kan derimot ikke politiet gå inn på.

– Vi vet ikke hvor barna kan ha blitt bortført, men tror de kan ha blitt tatt ut av landet, sier Abrahamsen. (©NTB)