Daniele Bennati, Edvald Boasson Hagen (Foto: CHRISTOPHE ENA/AP)
Daniele Bennati, Edvald Boasson Hagen (Foto: CHRISTOPHE ENA/AP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Edvald Boasson Hagen startet tempoetappen i Grenoble med sørgebånd for å hedre de drepte i tragedien som rammet Oslo og Utøya. (Foto: MAGNUS SVEEN/)
Edvald Boasson Hagen startet tempoetappen i Grenoble med sørgebånd for å hedre de drepte i tragedien som rammet Oslo og Utøya. (Foto: MAGNUS SVEEN/)

Boasson Hagen tok ledertrøyen

Men nordmannen ble slått av Daniele Bennati og Tyler Farrar i spurten.

Se innspurten i videovinduet øverst.

Igjen var Edavald Boasson Hagen med i kampen om etappeseieren i Tour of Oman, men denne gangen var Liquigas-rytter Daniele Bennati overlegen i spurten. Også Garmin's Tyler Farrar kom seg foran nordmannen.

- Jeg fikk et bra opptrekk, men mangler litt av toppfarten så tidlig i sesongen, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Alle trøyene
Trøsten for Boasson Hagen får være at med bonussekundene og poengene han fikk for tredjeplassen, så overtok 22-åringen ledertrøyen og poengtrøyen i rittet fra franske Jimmy Casper. Dermed har rudsbygdingen alle tre trøyene i rittet etter to etapper. Ungdomstrøyen hadde han allerede etter 2. plassen på åpningsetappen søndag kveld.

- Nå har jeg alle tre trøyene og det er jo veldig bra. Jeg var egentlig nærmere en etappeseier i går, men med så mange bra spurtere som det er i dette feltet, så er jeg fornøyd med dagens tredjeplass, sier Boasson Hagen.

Går for sammenlagtseier
Fire etapper gjenstår av Tour of Oman. Fredagens siste etappe er en 18.5 kilometer tempoetappe hvor Edvald Boasson Hagen er blant favorittene.

- Jeg er klar for å forsvare ledertrøyen og går for sammenlagtseier. Med tempo på siste etappe så bør jeg ha gode muligheter. Jeg har ikke studert de neste etappene veldig nøye, men de går i ganske kupert terreng. Jeg føler meg i god form og tror det skal gå bra, sier en optimistisk Boasson Hagen.

Liquigas fikk betalt
Dagens 148.5 kilometer lange etappe gikk i småkupert terreng ved foten av fjellkjeden Al Hajar som har topper opp mot 3000 meter. Fire mann kom av gårde i et brudd like etter starten i Nizwa.

På det meste hadde Ben Gastauer (AG2R), Jackson Stewart (BMC), Kristof Vandewalle (Topsport) og Alex Dowsett (Trek Livestrong) en ledelse på seks minutter og 35 sekunder på hovedfeltet, men på de siste femti kilometerne var det tydelig at kvartetten ville få problemer med å holde unna for hovedfeltet.

Laget til Daniele Bennati gjorde et solid stykke arbeid med å kjøre inn utbryterne, sammen med Team Sky, og fikk betalt med etappeseier til 29-åringen. Tidligere har Bennati vunnet to etapper i Tour de France, tre i Giro d'Italia og fire i Vuelta a España. Store deler av forrige sesong ble ødelagt på grunn av skader og sykdom for Daniele Bennati og triumfen i Oman var første seier siden han gikk til topps i Giro di Sardegna for ett år siden.

- Jeg har ventet alt for lenge på denne seieren. Jeg har hatt så mange problemer at jeg har bestemt meg for å slutte å se bakover. Nå ønsker jeg bare å se fremover, fortalte Daniele Bennati til Cyclingnews etter målgang i Samail.

Se full resultatliste her.