BORTE: Galven tispa har ikke avgitt signaler siden mai (illustrasjonsfoto). (Foto: Moberget, Vegard/SCANPIX)
BORTE: Galven tispa har ikke avgitt signaler siden mai (illustrasjonsfoto). (Foto: Moberget, Vegard/SCANPIX)

Avlivet ulv som rømte fra dyrepark i Flå

Rømte over to strømgjerder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ulvetispe rømte mandag formiddag fra Vassfaret bjørnepark i Flå i Hallingdal.

– Ulven ble observert ved noen hus på den andre siden av dalen rett overfor bjørneparken, forteller lensmann Geir Vidme, til TV 2 Nyhetene.

En jeger ble sendt ut for å forsøke å finne ulven.

Skutt

Like før klokken 14.30 opplyser parksjef Kevin Juhl-Thomsen at ulven har blitt avlivet.

Ulven krabbet over to separate strømgjerder med til sammen tre strømkretser da den rømte, og parksjefen kan ikke se at de har opptrådt uaktsomt i forhold til sikkerhet.

– Jeg kan ikke si at det ikke skal kunne skje, for det har det tydeligvis gjort, men vi har forholdt oss til alle regler som finnes når det gjelder inngjerding av ulv, sier Juhl-Thomsen.

Trist

Ulven kom opprinnelig fra Riga, men skulle etter planen i avl på Langedrag.

Juhl-Thomsen sier det er forferdelig kjedelig og at han er fryktelig trist.

Dyreparken har blitt brukt mye ressurser på dette, og parksjefen ser at hendelsen kan føre til at det blir stilt spørsmål om sikkerheten generelt er god nok ved dyreparker som har ulv.

Skal gå gjennom rutiner

– Vi har ikke gitt opp å ha ulv, men skal nå gå gjennom rutiner og sikkerhetssystemer for å se om noe kan forbedres. Da ulven kom fra Riga var det folk fra dyreparken med for å sjekke at sikkerheten var god nok. De hadde ingenting å utsette, sier Juhl-Thomsen.

Folk fra bjørneparken hadde sett til innhegningen bare 15–20 minutter før de fikk beskjed om at ulven var observert på utsiden.

Politiet opplyste til TV 2 Nyhetene mandag ettermiddag at ulven ville bli avlivet dersom den oppholdt seg i bebodde områder, mens en jeger ville forsøke med bedøvelsespiler om den beveget seg i ubebodd terreng.