Audi 100 Avant
Audi 100 Avant

Stor stasjonsvogn til småpenger

Audi 100 Avant gir deg både plass og luksusfølelse - til lavpris. Les mer om den her:

Den kom i 1991 og er en av bilene som for alvor forandret Audi - og løftet merket opp i premium-segmentet. Fjerde generasjon 100 tok opp konkurransen mot BMW 5-serie og Mercedes E-klasse - og særlig stasjonsvogna ble raskt en familiefavoritt.

Nå begynner dette å bli gamle biler og prisene er deretter. Du får en langkjørt og temmelig utslitt Audi 100 for noen få tusenlapper - eller du kan legge i 25 000-30 000 og få en fin bruksbil.

Igjen er stasjonsvogna den mest attraktive. Men sedanen er stor nok for de fleste som ikke kjører rundt med barneseter og barnevogner - og den gir enda mer bil for pengene. Felles for dem begge er et interiør som vakte oppsikt da det kom. Nå merker du selvfølgelig alderen, men fortsatt ser det bra ut.

BMW 5-serie var en av konkurrentene - les mer om den her

Mange motorer

En av styrkene til Audi 100 var et bredt motorutvalg og i tillegg muligheten for firehjulstrekk. Mange kjøpte med V6, særlig 2,8-literen var populær. Sterk og stillegående, men også ganske tørst.

I motsatt ende fikk du den med 2-liters bensin eller en gammeldags 2,4 diesel. Denne ble senere erstattet av en langt mer moderne 2,5-liter. Audis 2,3-liters bensinfemmer vant også mange venner, en veldig bra motor på sin tid.

Lyst på mer sporty Audi? Nå får du TT til svært hyggelig pris

På plass i bruktbilguiden

Skal du kjøpe? Da er det beste å finne en så ny bil som mulig, gjerne en som har hatt få eiere og som har fått jevnlig stell underveis. Dette var en dyr nybil, dermed var det også mange som tok veldig godt vare på 100-en sin. Karosseriet er galvanisert. Det gjør at den store rustfaren ikke er der, men rust i nedkant av dørene er ganske vanlig.

Vil du vite mer? Audi 100 er nå på plass i Brooms bruktbilguide. Klikk her - så kan du lese mye mer om bilen: Både hva du bør se opp for, hva du bør betale - og hva som er de beste kjøpene.

Audi 100-quattro-forfra
Audi 100-quattro-forfra