Rømte fra Bolivia med norsk nødpass

Den kokaintiltalte norske 20-åringen fra Aust-Agder som rømte fra Bolivia, fikk i forrige uke et nytt nødpass av norske myndigheter etter å ha byttet navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at hun fikk tilbakelevert sitt norske pass fra bolivianske myndigheter etter at hun ble løslatt mot kausjon i oktober i fjor.

– I slutten av januar søkte hun om nytt pass, med den begrunnelse at det passet hun hadde var ødelagt. Vedlagt søknaden lå en attest fra folkeregisteret om at hun hadde skiftet etternavn. 8. februar utstedte generalkonsulatet i La Paz et nødpass med gyldighet i ett år, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD.

10. februar informerte den norske ambassaden i Buenos Aires det bolivianske utenriksdepartementet om at kvinnen hadde skiftet navn og fått utstedt et nytt pass.

– Det ble også oversendt kopier av både det gamle og det nye passet. Samme dag fikk ambassaden i Buenos Aires bekreftet fra boliviansk UD at denne informasjonen var mottatt, og at den var videreformidlet til Interpol i Bolivia, sier Elsebutangen.

Ifølge UD hadde ambassaden i Buenos Aires telefonkontakt med kvinnen på kvelden 10. februar. Hun befant seg da i Cochabamba.

– Etter det hadde ikke ambassaden eller UD noen kontakt med kvinnen, sier Elsebutangen.

Kvinnen kom til Norge søndag 14. februar. (©NTB)