Emil Hegle Svendsen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Emil Hegle Svendsen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Norway Emil Hegle Svendsen (Foto: FRANCK FIFE/AFP)
Norway Emil Hegle Svendsen (Foto: FRANCK FIFE/AFP)

Emil Hegle Svendsen: – Dritflaks!

– Dritflaks!, konstaterte Emil Hegle Svendsen etter sølvet på skiskyttersprinten i OL søndag.

Trønderen hadde valgt et tidlig startnummer og profitterte på det. Det ble med én bom på liggende. Han feide ned alle blinkene i rasende tempo på stående og gikk raskt i sporet.

Svendsen tok Norges første medalje i mesterskapet og skaffet seg i tillegg et strålende utgangspunkt foran tirsdagens jaktstart.

– Dette var overraskende. Jeg må ha hatt dritflaks med været, sa Svendsen til NRK.

Han kom 12,2 sekunder bak vinneren Vincent Jay fra Frankrike i mål. Jay skjøt feilfritt. 3.-plassen gikk kroaten Jakov Fak. De seks første på resultatlisten hadde startnummer blant de ti første.

– Egentlig var det et nesten-løp. Det er slik det blir etter sykdom. Farten i sporet kom seg på annenrunden. Da snødde det sånn at jeg bare tenkte på å komme meg fortest mulig til mål. Det var som å gå på lim, mente 24-åringen om snøfallet som gjorde oppgaven umulig for dem som kom bak.

Ole Einar Bjørndalen skjøt seg helt bort. I tillegg ble også han rammet av snøværet.

– Ingen god start. Jeg tok feil avgjørelse da jeg la meg ned på skive 1 på liggende. det kom vind fra høyre, sa Bjørndalen, som fikk tre bom liggende og fire bom totalt. Bjørndalen ble nummer 17.

Lars Berger klarte ikke å konsentrere seg helt om oppgaven da snøen plutselig begynte å lave ned. Han skjøt fire bom og kom på 46.-plass.

Halvard Hanevold fikk bare én bom, men forholdene gjorde at han ikke fikk noen fart å snakke om i sporet. Han endte på 24.-plass. (©NTB)