MISTENKSOM: Den svenske skiskytterleiren lurer på hvordan Anastasia Kuzmina plutselig ble god. (Foto: TOBIAS RÖSTLUND / SCANPIX/Scanpix)
MISTENKSOM: Den svenske skiskytterleiren lurer på hvordan Anastasia Kuzmina plutselig ble god. (Foto: TOBIAS RÖSTLUND / SCANPIX/Scanpix)

Svenskene mistenksomme etter Kuzminas gull

- Fikk hun formen i posten?

Det første skiskyttergullet i Vancouver-OL var en stor overraskelse.

Ingen hadde på forhånd tippet Anastasia Kuzmina som vinner på sprinten.

Samtidig sørget den russiskfødte slovaken for Slovakias første gull i vinter-OL noensinne.

Få meritter
Men Kuzmina pleier særdeles sjelden å hevde seg i toppen. Hun er på 28. plass i verdenscupen og har kun en tredje plass i verdenscupen å vise til.

Hennes tidligere beste prestasjon var VM-sølv på fellesstarten i fjor.

- Hun virker å ha funnet formen bra, sier svenske Anna Carin Olofsson-Zidek til Expressen.

- Formen i posten?
For Kuzmina fikk ett bomskudd på første skyting - allikevel var hun overlegen de fleste andre konkurrentene, også de som skjøt fullt.

- Jeg vet ikke om formen har kommet i posten, eller hvordan det har gått til, men hun gikk jo bra i VM i fjor også. Dere får trekke hvilken konklusjon dere vil, sier Olofsson-Zidek.

- Jeg skulle gjerne vite hvilke hemmeligheter hun har, og hvordan hun har lykkes med å finne formen så bra akkurat nå, sier den svenske landslagssjefen Staffan Eklund.

- Latterlig
Slovakene reagerer på svenskenes mistenksomhet.

- Det er bare latterlig at de prater som de gjør, veldig latterlig. Vi vet hva Kuzmina kan, og hun tok jo blant annet sølv i fjor, så vi er ikke overrasket, sier mediasjefen til Slovakia, Lubomir Soucek.

- Trening, trening, trening, sier Kuzmina selv om hvordan hun har funnet formen.

Opererte i januar
For til tross for at hun måtte operere hånden så sent som i januar, har hun virkelig prikket en utrolig langrennsform.

- Det var en tøff skade, som vi var heldige som fikk operert i tide. Det tok bare seks uker å komme tilbake, og som det viser, så var det en vellykket operasjon, sier Kuzmina.

Hun konkurrerte for Russland frem til for to år siden. Kuzmina er gift med en slovak, og valgte å bytte statsborgerskap.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Virker veldig mistenksomt» (bli med her)