John Arne Riise fortviler i 0 2 tapet for Island, som var hans landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)
John Arne Riise fortviler i 0 2 tapet for Island, som var hans landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)
john arne riise (Foto: TV 2/)
john arne riise (Foto: TV 2/)
AS Roma's John Arne Riise (Foto: ALBERTO RAMELLA/AP)
AS Roma's John Arne Riise (Foto: ALBERTO RAMELLA/AP)

Roma-fansen hyller John Arne Riise som «Il Vikingo»

- John Arne Riise er gladiator nummer to, bare Totti er foran ham, sier en flott romersk donna, som elsker Roma, og Riise.

Roma (TV 2 Sporten): - Vi så det med en gang han kom, han var villig til å gi alt for Roma, det var kjærlighet, legger hun til før hun sprader inn på Stadio Olimpico.

Riise er glodhet i den evige stad. Lørdag dunket han inn 4-1 hjemme mot Palermo, det var hans tredje scoring for Roma på kort tid. På den lokale favorittrestauranten blir han hilset velkommen som en vikingkonge etter kamp. De kaller ham det, romerne - il Vikingo...

- Jeg har lært meg språket, nå kan jeg kødde med guttene i garderoben og være meg selv.

- Nå har jeg ingenting å klage på. Privat er alt fantastisk. Jeg har en flott familie - en herlig samboer og to nydelige døtre, en karriere jeg elsker. Jeg kunne ikke ha hatt det bedre, gliser 29 åringen.

Se intervju med John Arne Riise øverst i artikkelen.

Nå har det løsnet for Riise
Han elsker den italienske hovedstaden, maten og folkene. Men i kveld bestiller han ikke pasta. Han har scoret mål, og trenger en biff.

- Jeg har lært meg språket, nå kan jeg kødde med guttene i garderoben og være meg selv, forklarer Riise om forvandlingen.

For det har ikke alltid vært lett for nordmannen i Roma. Etter en tøff avslutning i Liverpool, var starten tung i den italienske hovedstaden. Riise slet benken, og manglet tillit. Han kunne ikke språket og var usikker.

Ranieri er knallhard. Det hjelper ikke å hete Totti om du ikke gir alt. Du MÅ gi alt. Og det gjør jeg.

Snudde med Ranieri
Det snudde med trenerskiftet i september 2009. Under Claudio Ranieri har sunnmøringen blomstret, nå scorer han i kamp etter kamp og er elsket av den nådeløse Roma-fansen. «Thunderbolt», «il Vikingo». Kjært barn har mange navn.

Og nå klarer han seg meget godt med språket. Han bestiller skinke og mozarella, og ingen fniser av aksenten. Han er respektert og godt likt. Han er «il Vikingo».

- Jeg har jobbet knallhardt. Jeg sa det til alle som ikke trodde på meg, at de skulle gi meg ett år. Og se nå...Riise tar en pause.

- Ranieri er knallhard. Det hjelper ikke å hete Totti om du ikke gir alt. Du MÅ gi alt. Og det gjør jeg.

Opptatt av hva folk synes om ham
John Arne Riise er opptatt av hva vi her hjemme synes om han. Det er veldig viktig.

- Jeg har gjort mye dumt opp i gjennom. Men jeg har lært av feila. Jeg vil at folk skal tenke at jeg har hatt en god karriere, at jeg er et fint menneske. At jeg har satt Norge på kartet på en måte.

Her ser du Riises mål mot Palermo:

379825