Bill Clinton i full gang igjen etter hjerteinngrep

Hjerteoperasjonen var som et mirakel, sa en fornøyd tidligere president Bill Clinton til pressen utenfor huset sitt i New York fredag, dagen etter det vellykkede inngrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg hadde ingen narkose, så jeg var våken. Jeg ville se på det, og jeg fikk følge med på monitoren, sa Clinton om inngrepet der legene byttet ut to endoproteser i en av kransarteriene hans.

Han fortalte at han begynte å kjenne en slags kribling i brystet tidligere i uka og oppsøkte legen sin, som sendte ham til sykehus.

Clinton gjennomgikk en større hjerteoperasjon for seks år siden for å blokke ut arteriene rundt hjertet, og torsdagens inngrep var mer å betrakte som vedlikehold, ifølge Clinton selv.

- Jeg føler meg svært bra, og jeg føler at jeg er veldig heldig, sa han og la til at legene sa at hjertet hans er like bra som det var for fem år siden.

Clinton ble sendt hjem fredag, dagen etter operasjonen, og sendte senere ut en erklæring i anledning at det er en måned siden jordskjelvet i Haiti, der han forsikret om at han skal fortsette sitt arbeid for det haitiske folk. (©NTB)