BEKJENNELSESDEBATT: KrF leder Dagfinn Høybråten vil beholde kristenparagrafen i partiet. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
BEKJENNELSESDEBATT: KrF leder Dagfinn Høybråten vil beholde kristenparagrafen i partiet. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Høybråten vil beholde bekjennelsesparagrafen

Gikk på toalettet da meningsmotstanderen entret talerstolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrF-leder Dagfinn Høybråten vil beholde bekjennelsesplikten for tillitsvalgte i partiet. Det sier han til TV2 etter at flere i partiet har tatt til orde for det motsatte.

Dagfinn Høybråten ble tatt godt imot da han kom til Sandnes, til sine egne, til fylkeslaget i KrF som har fått ham valgt inn på Stortinget. Fylkeslaget i Rogaland er også det største fylkeslaget i KrF med over 6000 medlemmer. Først lørdag skal Høybråten holde sitt politiske foredrag.

Les også: Vil fjerne kristenkrav i KrF

Foreslår å fjerne kristenkrav

Et av resolusjonsforslagene på Årsmøtet går ut på at partiet må starte debatten om å fjerne bekjennelsesparagrafen i partiet, paragrafen som sier at tillitsvalgte i partiet må bekjenne sin kristne tro.

Men fylkeslederen i partiet er ikke enig.

– Jeg tror at i denne sitter dypt inne i Rogaland KrF. For det er mange av oss som begynte i politikken ut i fra at vi har et kristent ståsted, sier fylkesleder Olaug V. Bollestad.

Det er Sandnes KrF som står bak forslaget. Til TV2 Nyhetene sier gruppeleder Sverre Hetland i Sandnes KrF at paragrafen bør fjernes.

Gikk på toalettet

Men dette er Høybråten uenig i. Og da Hetland gikk på talerstolen under fredagens debatt valgte Høybråten å gå på toalettet.

– Jeg mener at vi har lite å tjene på å fjerne denne paragrafen, men vi kan åpne for en diskusjon om den skal formuleres på en annen måte, sier Høybråten til TV2.

På lørdag fortsetter debatten, men Høybråten har sannsynligvis flertallet i Rogaland KrF på sin side i denne saken.

379728