gabriel rasch (Foto: TV 2/)
gabriel rasch (Foto: TV 2/)

Tøff vår for Gabriel Rasch

Den andre sesongen i Cervelo blir en ny manndomsprøve for Gabriel Rasch. For nå vil hjelperytteren vinne ritt og sykle seg inn i Tour de France.

33-åringen fra Hole blomstrer sent i sykkelkarrieren. Gabba måtte runde 30 før han valgte å bli proff, og tok over plassen etter Mads Kaggestad i franske Credit Agricole. Men før han helt hadde kommet inn i sirkuset la Roger Legey ned laget og Gabba fulgte Thor Hushovd til det nystartede Sveits-baserte Cervelo TestTeam.

- Det er andre sesong for hele laget, og jeg er litt mer sikker på plassen min. Denne sesongen har jeg satt meg litt andre mål, sier Gabba. Ifjor leverte han en solid sesong i hjelperytterrollen, men vant ingen ritt. I år skal det bli bedre resultater.

- Jeg kommer til å kjøre mer for mine egne sjanser i noen av semiklassikerne, kanskje prøve å toppe formen mot en av dem istedet for mot Paris - Roubaix og Flandern Rundt. Hovedmålet er selvfølgelig Tour de France. Det blir viktig å ta et steg opp der jeg manglet noe ifjor - for eksempel det ekstra kicket i brosteinbakkene.

- Men som hjelperytter - vil du få sjansen?

- Ja - det er flere store løp som Het Volk, Kuurne-Brussel-Kuurne, Gent-Wevelgem der jeg vil få sjansen. Og reelt sett kan jeg få en topp-ti-plassering eller bedre. De rittene er så harde og så brutale at hvis du er sterk nok får du alle sjanser i verden, avslutter Gabba.

Han står foran en av de hardeste vårjobbene i norsk idrett.