Ammoniakklekkasje ved olympiaparken i Lillehammer

Lekkasjen er stanset, men det er fortsatt uklart hvor mye som har lekket ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig fredag ettermiddag fikk politiet i Gudbrandsdal politidistrikt inn melding om at det hadde oppstått lekasje ved kjøleanlegget til bob- og akebakken i Lillehammer Olympiapark. Kjølemediet i anlegget er ammoniakk.

– Det vi ha fått vite er at det skal ha vært ammoniakklekkasje ved bob- og akebakken ved Hunderfossen i Lillahammer Olympiapark. Lekkasjen er stoppet og ingen skal være skadet, forteller operasjonsleder Geir Stavheim i Gudbrandsdal politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Fem kilo ammoniakk

De ansatte ved anlegget fikk raskt oversikt over situasjonen, men tilkalte rutinemessig politi og brannvesen. Anlegget ble også evakuert.

- Fem kilo ammonuiakk lakk ut av totalt 60 tonn, forteller administrerende direktør, Erik Ulateing, i Lillehammer Olympiapark AS til tv2nyhetene.no.

- Siden vi i starten ikke visste akkurat hvor stor lekkasjen var, foretok vi en rutinemessig evakuering av alle som befant seg i anlegget, opplyser han videre.

Han forteller at de ansatte ved anlegget er trent i å håndtere lekkasjesituasjoner og at de senest var på kurs seinhøstes i 2009.

- Veldig farlig for folk

Politiet evakuerte de som var i bakken til et område som var gunstig i forhold til vindretningen.

– Ammoniakk er kjempefarlig for folk. Ved større utslipp er sikkerhetsavstanden satt til 1.5 kilometer, opplyser operasjonsleder Stavheim.

Politiet vet ikke hva som var årsaken til lekkasjen.