Land Rover Discovery   dessverre ikke den mest feilfrie SUV en på markedet.
Land Rover Discovery dessverre ikke den mest feilfrie SUV en på markedet.

SUV med sju seter til 200 000,-

Denne bilen har ikke mange konkurrenter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Simen spør:

Hallo Benny vi er på leting etter SUV eller i alle fall stor firhjulstrekker som må ha plass til sju. Mine og dine unger krever sitt og vi kommer ikke unna med vanlig stasjonsvogn. Har en gammal seter på fjellet og må derfor ha noe som kommer seg fram. Problemet er at vi må holde oss innenfor 200 000 kroner. Er det i det hele tatt mulig å finne noe til denne prisen? Svigerfar er gammel bilmekaniker og stiller alltid opp så vi kan leve med noe som kanskje må fikses litt på.

Benny svarer:

Hei Simen! Her var jeg veldig i tvil helt til jeg leste den siste setningen i spørsmålet ditt. Da kom jeg på en kandidat som kanskje kan være en veldig bra bil for dere.

Det er forrige generasjon Land Rover Discovery! Mange holder seg langt unna disse på grunn av dårlig kvalitetsrykte, og dessverre er nok det også i mange tilfeller fortjent. Men har du tilgang på "egen" mekaniker, og er forberedt på at det kan bli noen påkostninger, får du utrolig mye bil for penga her.

Denne Discoveryen er strålende i terrenget. Kjøper du med den nyeste dieselmotoren (TD5) får du også en helt kurant motorisering. Den er velutstyrt og ganske eksklusiv inni. Plass til sju er det også, de to bakerste sitter høyt og har fin utsikt.

Kvaliteten er som sagt ikke den beste, og mitt inntrykk er at den dessuten er veldig ujevn. Mange har tull med Discoveryen sin hele tiden - mens andre bare kjører og kjører. Du må finne et eksemplar som er godt holdt og fulgt opp med alle servicer. Det beste er å kjøpe av en Land Rover-entusiast, de tar som regel veldig godt vare på bilene sine. Sjekk rundt og vær kresen før du bestemmer deg. Her kan det også prutes. Lykke til!

Les mer om Discovery i Brooms bruktbilguide - klikk her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her