petter solberg (Foto: Micke Fransson/AFP)
petter solberg (Foto: Micke Fransson/AFP)

Rally Sverige ødelagt for Petter

Petter Solberg kjørte av banen på fartsprøve fem og er nå nesten seks minutter bak teten. Dermed er rallyet i realiteten over.

Värmland, Sverige (TV 2 Sporten): Solberg kjørte inn i en snøfonne på SS5 og ble stående i et par minutter. Han fikk til slutt bilen ut på veien igjen, men kjørte så i Matthew Wilson som hadde satt seg fast lengre fram på veien. Begge kom seg til slutt i mål.

- Vi kjørte av veien og tapte masse tid, sier Petter Solberg til WRCs radiokanal.

- Vi har ikke fått bekreftet akkurat hva som skjedde, men Petter kom seg i mål, så vi tror han skal fullføre dagen, sier presseansvarlig i teamet, Tone Nesheim Tonerud.

Mads Østberg hadde også store problemer på prøven og tapte 1 minutt og 46 sekunder til teten. Han kjørte stabilt fram til problemene, og lå på 7. plass etter at halve dagen var unnagjort.

- Jeg har tatt det litt forsiktig etter mange avkjøringer i år. Nå gjelder det bare å trykke mer på, sa Østberg før "ulykkesfartsprøven".

UTE: Petter Solberg er ute av Rally Sverige. (Foto: SCANPIX SWEDEN/REUTERS)
UTE: Petter Solberg er ute av Rally Sverige. (Foto: SCANPIX SWEDEN/REUTERS)

Storebror best
Dermed er Henning Solberg beste nordmann på 7.

plass. Han er på 1 minutt og 17 sekunder bak den finske lederen Mikko Hirvonen. Førerne skal kjøre tre fartsprøver til i dag.