marimekko
marimekko

Marimekko - mote og design

Nordens eldste designhus som ble grunnlagt i 1951.

Marimekkos glade og fargerike tekstiler, mote og accessoirer vises for første gang i en stor retrospektiv utstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo.

Presentasjonen omfatter et rikt utvalg fargesprakende og fantastiske tekstiler, som har vært beundret verden over siden etableringen i 1951 og frem til i dag.

- Typisk 50/60tallsmote, men som har holdt lenge. De er klassiske og tro mot sitt eget varemerke, og her ligger nok noe av oppskriften for at de fortsatt er populære, sier Vibeke Stiansen, motejournalist i Det Nye.

Nå svinger trendene veldig, så man kan jo kanskje si at det er litt spesielt at de fortsatt har den posisjonen de har, sier hun.

Her får du en sniktitt på utstillingen

379672

Relansering

Marimekkos kjoler har vært båret av mange berømte kvinner. Vår egen Liv Ullman og Jacqueline Kennedy har begge båret Marimekko-kjoler, og interiørtekstilene er blant de mest populære i etterkrigstiden.

I 1991 fikk Marimekko en ny start med relansering av en rekke kjente mønstre, og man utviklet nye kolleksjoner som var inspirert av disse.

I tillegg ble Marimekko-branding og Marimekko-livsstil begreper som gjorde at firmaet fikk et veritabelt comeback. I dag har firmaet forretninger i mer enn 20 land verden over.