Volvo V70 2000 model
Volvo V70 2000 model

Stasjonsvogn med firehjulstrekk til 200 000,-

...og gjerne litt statusfaktor også. Hva kan du velge mellom da?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Stein spør:

Hei Benny har en liten bilutfordring til deg. Vi skal bygge hus og må derfor selge vår Mercedes ML for å frigjøre litt kapital nå. Kan bruke max 200 000 kroner på "nybilen". Trenger stasjonsvogn (minimum) og firehjulstrekk. Vil helst ha noe som ser OK ut som ikke er altfor plastikk innvendig heller. Har du noen gode råd til oss?Benny svarer:

Hei Stein - klart jeg tar den utfordringen! Det er veldig mye å velge mellom til denne prisen. Jeg forstår deg slik at du vil ha noe litt "staselig" og med god plass. Her er noen forslag:

Audi A6 Avant: Her får du fin bil av den forrige generasjonen. Styr unna 2,5 TDI, kjøp heller med 1,8 turbo. Du finner 2003/2004-modeller med ok kilometer til rundt 200 000.

Les mer om denne A6-en i Brooms bruktbilguide


Volvo V70 AWD: Til denne prisen blir det med 2,4-liters bensin. Litt tørst, men sterk motor. De har gerne gått endel, men ikke nødvendigvis avskrekkende mye. Årsmodell 200/2001.

Mer om V70 finner du her


Skoda Octavia: Her får du ganske ny bil med 1,9-liters TDI og firehjulstrekk til 200 000. Ikke staselig nok? Tja, det har skjedd utrolig mye med Skoda de siste årene og dette er på ingen måten noen dum bil!

Les mer om brukt Octavia her


Subaru Legacy: En liten evighetsmaskin med god plass og veldig bra 4x4-system. Du får en fin 2005-modell med under 100 000 kilometer på telleren til denne prisen.

Les mer om Legacy i Brooms bruktbilguide - klikk her

VW Passat: Dette blir den forrige utgaven - hvis du ikke skal kjøpe bil som har gått enormt langt. Begynner å bli gammel, men du får en topp utstyrt 2004/2005-modell med fin kilometer til under 200 000 kroner.

Her kan du lese mer om denne Passaten

Det var noen. Kan også kjapt ta med Honda CR-V (da med bensin), Audi A4 (men den blir kanskje for liten?), Subaru Forester, Mitsubishi Outlander (første generasjon) og BMW 3-serie med 4x4. Lykke til med valget!Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her