- Follo-drap var ikke nødverge

To måneder etter at en 37 år gammel mann ble skutt og drept utenfor et hus på grensen mellom Ski og Enebakk i Follo, konkluderer politiet at skytingen var drap og ikke nødverge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi føler at det meste av etterforskningen er ferdig. Men det vil alltid ta tid å få inn den endelige obduksjonsrapporten og svar på alle tekniske undersøkelser. Vi er helt i sluttfasen, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt til Østlandets Blad.

Søndag 6. desember meldte en 49 år gammel mann fra til Follo-politiet at han i en telefonsamtale hadde mottatt trusler både mot seg og sin familie, men politiet sendte ikke en patrulje for å undersøke saken. En time senere ringte mannen tilbake. Denne gangen for å si at han hadde skutt en mann utenfor huset sitt. Han forklarte at drapet var nødverge, men det fester ikke politiet lit til. Den drepte var en 37 år gammel mann bosatt i Askim. Ifølge politiet var de to ukjente for hverandre før skytingen.

Mandag går varetektstiden ut for den drapssiktede 49-åringen. Da har han sittet fengslet i ti uker. Politiet vil at mannen skal sitte i varetekt fram til saken kommer opp for retten.

- Det er ikke lenge før vi sender saken over til statsadvokaten, som vurderer om det skal bli tatt ut tiltale for drap, sier Stavang.

Ifølge Stavang kan rettssaken komme opp før sommeren. (©NTB)