Oslo 2003: Premiere på forestillingen penismonologen Pikk Preik på Smuget. Monna Tandberg og Lars Andreas Larssen var på plass. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
Oslo 2003: Premiere på forestillingen penismonologen Pikk Preik på Smuget. Monna Tandberg og Lars Andreas Larssen var på plass. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

- Det er sykdommens barmhjertighet at Lars Andreas ikke vet at han er syk

Monna Tandberg om sykdommen som rammet den folkekjære artisten og livsledsageren Lars Andreas Larssen.

I 2007 fortalte hun at Lars Andreas Larssen var rammet av sykdommen Alzheimer. Nå forteller hun om savnet etter den Lars Andreas hun en gang kjente.

- Hvor er alt. Improvisasjonstalentet, all humoren, all viddet, kvikkheten. Hvor er den hen? Ingen kan svare på det, sier Monna Tandberg i det åpenhjertige intervjuet på God kveld Norge (se video ovenfor).

- Flinkere til å takle

Det har vært tøft å takle livsledsagerens snikende sykdom:

- Jeg er blitt flinkere til å takle det. Men vi har funnet en form og omgåes på som er interessant. Det er veldig mye kroppsspråk. Jeg kan få han til å le. Hva vi ler av og hvorfor vi ler vet jeg ikke. Men vi ler. Så lattergenet er inntakt, forteller Monna som forteller at det tar tid å oppdage sykdommen.

- Sykdommens

- Det begynner veldig langsomt. Sånne små tegn. Du husker ikke hvilken dag det er, du husker ikke hva du skal gjøre. Du setter plutselig mobiltelefonen, i steden for melken, i kjøleskapet. Det er plutselig sånne ting som ikke stemmer, sier Monna og tilføyer:

- Det er sykdommens barmhjertighet at Lars Andreas ikke vet at han er syk. Det er det fine, sier Monna Tandberg til God kveld Norge.

Viktig å snakke om det

Hun er klar på hvorfor hun vil snakke om livsledsagerens sykdom:

- Man må kunne snakke om det og vite hva det er. Det er min bakgrunn for å snakke om det. For jeg visste så lite om det selv. Jeg visste ingenting. Det var et navn på en sykdom. Men hva den innebar og hvordan man skulle te seg, visste jeg ingenting om, sier Monna som forteller at mannen har det bra.

- Han er på sykehjem. Et veldig bra sykehjem hvor han har det bra.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)