Jose Mourinho (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)
Jose Mourinho (Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS)

Mourinho: - Chelsea er verdens beste lag

Glem Barcelona og Real Madrid. For José Mourinho er Chelsea verdens beste klubblag for øyeblikket.

Neste uke møter Inter José Mourinhos gamleklubb Chelsea i åttendelsfinalen i Mesterligaen.

Og Mourinho sparer ikke akkurat på skryten når han skal beskrive Inters motstander.

- Det laget han trener nå er helt i verdenstoppen!

- De er best i verden
- For meg er Chelsea verdens beste lag, sier Mourinho til Uefa.com.

Den frittalende manageren mener han fremdeles har en del av æren for Chelseas suksess.

- Selv oppvarmingen er lik som den var i min tid. De forsvarer seg likt, og hvordan de plasserer seg på dødballer. Noen ganger spiller de en 4-4-2 diamant-formasjon, noen ganger 4-3-3. Det er akkurat de samme formasjonene jeg terpet da jeg arbeidet i Chelsea, sier han.

Mourinho passer imidlertid på å gi ros til Chelseas nye manager Carlo Ancelotti, som ble hentet fra AC Milan i fjor sommer.

- Ikke store forandringer
- Jeg mener han er en kvalitetstrener. Han får spillerne til å føle seg komfortable, og det er det viktigste, sier Mourinho, og forklarer:

- Han har ikke gjort store forandringer - kun finjusteringer. Det er normalt for å fortsette seiersrekken. Det laget han trener nå er helt i verdenstoppen, mener Mourinho, som aldri har lagt skjul på at han en gang i fremtiden ønsker seg tilbake som manager i Premier League.

- Ser du på dagens Chelsea-tropp så er kun Branislav Ivanovic og Nicolas Anelka nye siden jeg ledet dem. Alle de andre guttene: Petr Cech, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Essien, Mikel, Drogba, Malouda, Joe Cole, Kalou; alle er spillerne fra min tid i klubben, sier han.